КРИК поднео притужбу због инцидента са комуналном полицијом

Истраживачка мрежа КРИК поднела је београдским службама притужбу због инцидента у којем су учествовали припадници Комуналне полиције, када су новинарима одузети фото-апарат и мобилни телефон, а видео материјал је обрисан.

Притужба коју је поднела истраживачка мрежа КРИК поднета је на рад начелника Николе Ристића, његовог заменика Дарка Вујисића и неколико припадника комуналне полиције, због инцидента који се догодио 21. октобра, када су новинари нападнути и спречени у обављању свог посла.

На видео-снимцима, које је КРИК објавио истог дана када се напад догодио, види се да су комунални полицајци у цивилу, у присуству начелника Ристића, новинарима одузели фото-апарат и мобилни телефон.

Затим су обрисали видео-снимке које су новинари направили док су покушавали да поставе питање градоначелнику Београда Синиши Малом, у вези са истраживањима која је КРИК објавио, а којима се градоначелник оптужује за сукоб интереса са позиције директора оф-шор компаније на Девичанским острвима.

Догађај се одиграо недалеко од ресторана "Саванова".

С обзиром на то да је у инциденту, што се види на објављеним снимцима, учествовао и начелник комуналне полиције, КРИК је поднео притужбу Скупштини града и градоначелнику Београда. Комуналној полицији КРИК се жалио на рад њених припадника у цивилу.

"Предлажемо да интерном истрагом установите идентитет комуналних полицајаца који су осим начелника Николе Ристића и његовог заменика Дарка Вујисића присуствовали догађају и учинили горе описане неуставне и незаконите радње, и да спроведете поступак против истих", наводи се у притужби новинара КРИК-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи