Читај ми!

ЛСВ: Држава да се огради од оштрих изјава у вези Косова

Лига социјалдемократа Војводине позвала је државни врх да се огради од свих оштрих изјава у вези Косова.

Та странка је навела и да је то потребно због "све опасније реторике у вези са Косовом налик оној из периода пред 1999. годину".

ЛСВ наводи као пример став патријарха Иринеја који каже да смо сви дужни да дигнемо глас у заштити КиМ и да ако дође до силе, морамо учинити све да милом или силом то вратимо.

"С обзиром на такве аршине и ставове врха СПЦ, можда је сувишно подсећати на то да позивање на употребу силе не би требало да буде у вокабулару верске заједнице, не само зато што монопол силе припада држави, него и због тога што није у духу помирења и окретања другог образа", сматра ЛСВ.

Лига социјалдемократа Војводине је у саопштењу поново затражила "да се о досадашњој политици одбране Косова поведе отворена и аргументована расправа у парламенту".

"На тој седници, они који сматрају да земља не треба да живи у илузијама, били би у прилици да то и кажу и изнесу предлог решења, а држава да се јасно огради од свих тешких изјава претходних дана у јавности и јасно поручи грађанима да неће бити новог рата и бомбардовања због КиМ", навела је ЛСВ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи