Читај ми!

Полемика демократа и напредњака о Малом и Пајтићу

Посланици ДС-а затражили су да градоначелник Београда Синиша Мали под хитно буде смењен или да поднесе оставку због афера које се везују за његово име, а напредњаци узвраћају позивом државним органима да испитају све афере које се везују за лидера ДС-а и војвођанског премијера Бојана Пајтића.

Посланици Скупштине Србије као и сваког уторка искористили су прилику да од представника власти затраже информације и обавештења.

Шефа посланика ДС-а Борислава Стефановића интересовало је да ли ће премијер Србије Александар Вучић као председник највеће владајуће странке дозволити да Мали и даље буде градоначелник.

"С обзиром на то да очекујемо да такозвани надлежни државни органи почну да раде свој посао везано за активности Малог моје питање је да ли ће Вучић дозволити да Мали и даље буде градоначелник ако постоји основана сумња поткрепљена доказима да је преко оца присвојио државну земљи у Војводини и куповао станове у Бугарској преко оф-шор компаније", навео је Стефановић.

Уз питање да ли се зна ко стоји иза тих фирми и капитала, Стефановић је нагласио да градоначелник Београда под хитно мора да буде смењен или да поднесе оставку.

Напредњак Александар Марковић је на то позвао надлежне да испитају све афере око Пајтића, почев од злоупотреба у Развојној банци Србије, па до изградње дома за хендикепирану децу у Новом Бечеју.

"И ми очекујемо да органи истраже све афере. Подсетићу вас да смо у Београду наследили историјски дуг од 25 одсто БДП и да смо успели тај дуг да смањимо за пола", рекао је Марковић и подсетио на Вучићеве речи да ће Мали, уколико се утврди његова одговорност, сносити консеквенце.

За Стефановића је рекао да ће у будуће како је кренуо бити самостални посланик и да ће имати прилику да се дружи са осталим самосталним посланицима.

Марковић је искористио прилику да Министарство за државну управу и локалну самоуправу упита да ли је прекршен Статут градске општине Врачар, будући да се њене просторије користе за страначке трибине са дневно политичким темама које служе за промоцију једне једине странке, а то је ДС.

Шеф посланика ДС-а имао је још неколико питања за представнике власти, па је министра правде Николу Селаковића упитао како је могуће да Виши суд поново одлаже извршење казне Кристијану Голубовићу и ко је за то надлежан и одговоран, с обзиром да се, како тврди, грађанима истовремено плени имовина за дугове од 3.000 динара.

Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина је упитао да ли је упознат са праксом паралелних плата на Косову и Метохији, за шта појединци добијају велике паре.

Олену Папугу из ЛСВ интересовало је да ли ће сходно закону сви окрузи у што бржем року добити пољопривредне инспекторе, те да ли ће они бити у надлежности републике или локалних самоуправа, а Благоја Брадића из СДС да ли ће бити измесстена железничка пруга из центра Ниша.

Посланици су започели нову седницу на којој разматрају  Предлог закона о јаким алкохолним пићима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи