Читај ми!

Јевтић и Рао о повратку расељних

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић и шеф УНХЦР-а на Косову Нарасим Рао разговарали су о затварању колективних центара и повратку расељених за које је у току ове године изграђено 134 куће.

Саговорници су се сложили да је будућа сарадња и договор око свих питања јако битан "да би се процес повратка одвијао на квалитетан начин, а за добробит расељених лица", саопштено је после састанка.

Представници УНХЦР-а су министру Јевтићу представили "концепт документ о броју заинтересованих повратника и висини средстава која би требало да се издвоје када је у питању њихов повратак".

Јевтић је изразио задовљство што "ове године за повратнике преко пројекта РРК4 и пројекта повратка Рома из Црне Горе и Македоније изграђено 134 кућа, што је више у односу на прошлу годину".

"Мој и циљ министарства на чијем сам челу је да у наредне три године повратак буде масовнији јер желимо да у овом временском року вратимо што већи број људи јер у противном овај процес може бити одлаган у недоглед", рекао је он.

Према његовим речима, када је "у питању процес профилизације расељених лица, министарство је спремно да издвоји финансијска средства за овај процес, да се посао одрадио на што бољи начин".

Јевтић је истакао и да је сврха затврања колективних центара "пре свега брига о људима који тамо живе и изналажење трајних решења за њих", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи