Читај ми!

Јоксимовић и Давенпорт: Споразум са Русијом на снази до уласка у ЕУ

Србија може да примењује Споразум о слободној трговини са Русијом и другим државама до тренутка ступања у пуноправно чланство ЕУ, када ће као и остале чланице, преузети споразуме који су на снази у ЕУ, речено је у разговору министарке задужене за европске интеграције Јадранке Јоксимовић и шефа Делегације ЕУ Мајкла Давенпорта.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић очекује да ће годишњи извештај о напретку Србије ка ЕУ бити генерално позитиван и да ће бити препознат напредак Србије у више области.

Јадранка Јоксимовић је, на састанку са шефом Делегације ЕУ у Србији, амбасадором Мајклом Давенпортом, разговарала о актуелном стању у процесу европских интеграција, годишњем извештају о напретку Србије ка ЕУ, проблему миграната, као и реформском процесу у Србији.

"Очекујемо да је у извештају препознат напредак Србије у изради акционих планова за поглавља 23 и 24, борби против корупције, реформи државне управе, напредак у спровођењу економских реформи, реформи државне администрације, јавних набавки, као и дијалогу са Приштином", рекла је Јоксимовић.

Њих двоје су констатовали да се Србија, када је реч о решавању проблема миграната, показала као врло одговорна и да су реална очекивања да због тога буде похваљена у делу извештаја о напретку који се односи на поглавље 24.

Министарка је додала да нико од Србије није тражио да буде центар за трајни прихват миграната, већ да је намера Србије да на системски и одговоран начин учествује у заједничком европском решењу.

Нагласила је да је реално да ће ЕК имати и одређене критике, али да очекује да то буде у оним областима у којима тек треба да се виде ефекти примене нових закона који се усклађују са правом ЕУ.

Министарка Јоксимовић и амбасадор Давенпорт разјаснили су и позиције Србије у примени Споразума о слободној трговини са Русијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи