Читај ми!

Мађарска десничарска партија отворила канцеларију у Сенти

Потпредседник мађарске десничарске странке Јобик и посланик у парламенту Мађарске Иштван Саваи отворио је пријемну канцеларију у Сенти.

Саваи је изјавио да му је циљ да "олакша двострану комуникацију са Мађарима у 'јужним крајевима'", пренео је портал Вајдасаг Ма.

Као је објаснио, није реч о партијској канцеларији те странке, већ о посланичкој канцеларији за пријем, која се "неће бавити акцијама против других народа и народности, нити изазивањем тензија или мржње, већ помоћи овдашњим Мађарима у обављању послова у Мађарској".

"Посланицима Јобика је представљање Мађара који живе ван граница Мађарске увек била морална, а од увођења двојног држављанства и званична одговорност. У Мађарској сваки члан парламента може да отвори пријемну канцеларију", поручио је Саваи.

Саваи је додао да као посланик који се бави националном политиком треба да и "на отцепљеним територијама обезбеди могућност за Мађаре да га потраже, да га информишу о стварима и проблемима који их у свакодневном животу тиште".

"Задатак ове канцеларије је да одржава контакт, да нам помаже у раду и да Мађари који овде живе знају и осете да је Мађарска са њима и да се Мађарској могу обратити било када и поводом било које теме", рекао је Саваи.

Посланик Јобика је додао да планира да заинтересоване лично прима у канцеларији у Сенти једном у три месеца, а да ће у његовом одсуству грађане дочекивати "чланови организације Јобика у јужним крајевима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи