Тахири: Имовина је наша, о томе се није разговарало у Бриселу

Министарка у косовској влади задужена за дијалог са Београдом Едита Тахири тврди да су туристички потенцијали Брезовице, Трепча, Газиводе и остали рудници "национална имовина Косова", као и да у разговорима који су вођени у Бриселу никада није разговарано о имовини, пренео је Радио КиМ.

"Србија је покушала да иницира то у Бриселу, али ми никада нисмо прихватили. Никада нисмо прихватили да то буде на дневном реду, иако сте можда неколико пута чули да је господин (Александар) Вучић говорио: 'Причали смо о овоме и ономе...'. Желим да вас уверим да то никада није било тако", казала је Едита Тахири новинарима српских редакција на Косову, пренео је КиМ радио.

Тахири је додала и да Србија наставља да се меша у ствари Косова, иако зна да је, како је рекла, Косово надлежно за имовину у свом власништву.

Косовска министарка сматра и да је то главни разлог што већ две године не отвора преговарачка поглавља са ЕУ.

"Са једне стране спроводи споразуме, а са друге одржава паралелне структуре. То нарушава споразуме", тврди Едита Тахири.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи