Рашић: Очекујем притисак ЕУ на званичну Приштину због ЗСО

Посланик Српске листе у Скупштини Косова Ненад Рашић изјавио је да очекује притисак ЕУ на званичну Приштину због слања Уставном суду на оцену уставности споразума о Заједници српских општина.

Ненад Рашић је у изјави Танјугу рекао и да је нарушен однос у владајућој коалицији на Косову, чији део је и Српска листа, због одлуке косовске председнице Атифете Јахјага да споразум о ЗСО упути на разматрање Уставном суду Косова. 

"Очекујем притисак од ЕУ на званичну Приштину, већ данас у медијима неки "анонимни" представници ЕУ су рекли да чак и ССП може доћи у питање, а вероватно ће на један благ начин, дипломатски, покушати да им објасне да то тако не иде", рекао је Рашић. 

Рашић је додао да из искуства зна да дипломатија на Косову некада није довољно јасна за локалне политичаре због чега се мора рећи "мало гласније и јасније" и да ће се вероватно то десити наредних дана. 

Надам се да председница Косова већ данас размишља у правцу како да се извуче из ове ситуације без тежих последица, рекао је Рашић који је оценио да је због слања споразума о ЗСО поремећен однос унутар владајуће коалиције на Косову.

Рашић је додао да ствари не треба драматизовати, али да је коалицони споразум владајуће коалиције на Косову нарушен, да верује да се то још увек може исправити и да има времена за то. 

Ако се буде ишло оваквим темпом можемо бити сигурни да ће одлагање приче о ЗСО бити до фебруара, чак постоје наговештаји да пре јуна неће бити ништа, сматра Рашић. 

Косовска председница проследила је у петак Уставном суду Косова на оцену уставности Споразум о ЗСО, док су представници Владе Косова јасно ставили до знања да споразум о ЗСО неће бити спроведен ако Уставни суд Косова оцени да је у супротности са косовским уставом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи