Читај ми!

У Србији постоји 106 политичких странака

У Србији је регистровано 106 политичких странака, а последња уписана је "Словаци напред", чије је решење о упису у регистар политичких странака објављено у најновијем броју Службеног гласника.

У октобру ове године у регистар политичких странака су уписане још две партије, Народни покрет Дрина-Динара-Дунав и Српски покрет Двери, које су уписане 1. односно 12. октобра.

Поред њих, у овој години су у регистар уписане су и Српска народна партија Ненада Поповића, Републиканска странка - политичка странка мађарске националне мањине и Алтернатива за промене - политичка странка албанске националне мањине.

Пре регистрације странака, која је обновљена 2009. године, у Србији је постојало око 600 политичких странака.

Политичку странку може основати најмање 10.000, а политичку странку националне мањине најмање 1.000 пунолетних и пословно способних држављана Републике Србије.

Политичка странка се оснива на оснивачкој скупштини доношењем оснивачког акта, програма, статута и избором лица овлашћеног за заступање.

Пријаву за упис политичке странке у Регистар политичких странака подноси лице овлашћено за подношење пријаве за упис у Регистар у року од 30 дана од дана оснивања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи