Божовић: МУП не говори истину о пријави скупа

Посланици ДС и Нове странке Балша Божовић и Владимир Павићевић саопштили су да је МУП данас по други пут "противзаконито" одбио да прими пријаву скупа против постављања камена темељца за изградњу Београда на води, додајући да чуди оцена МУП да је пријава неуредна.

Божовић и Павићевић су поново позвали грађане да у недељу, 27. септембра, за кад је најављено постављање камена темељца за две стамбене куле у оквиру пројекта, дођу на скуп у Херцеговачкој улицу, како би се супротставили "пљачки и голој отимачини" од грађана кроз ту инвестицију, али и бранили Уставом загарантовано право на окупљање, преноси Танјуг.

"Посебно чуди саопштење МУП-а да је пријава скупа неуредна, јер се сваком ко имало логички размишља намеће питање како они могу знати како изгледа пријава скупа коју нису хтели да приме", наводе Павићевић и Божовић.

Они додају и да су "изузетно нељубазни службеници полиције" обавестили да је у то време заказан још један скуп - "Београд за све", чији је организатор градски менаџер Горан Весић.

"МУП Србије мора знати да је посао полиције да поштује закон и штити грађане, а не финансијске интересе неколико људи из врха Српске напредне странке", наводе Божовић и Павићевић.

МУП је раније одбацио као неистините Божовићеве тврдње да полиција није хтела да прими пријаву за скуп ДС, заказан за недељу, наводећи да је пријава била неуредна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи