Читај ми!

Бабић се извинио ДС-у због "пете колоне"

Шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић извинио се члановима Демократске странке што је њене функционере назвао "петом колоном", наводећи да није могао да нађе адекватнији израз за оне који су стали на страну катастрофалних потеза Владе Хрватске.

Зоран Бабић је раније данас у Скупштини Србије представнике ДС-а, који су критиковали мере Владе Србије предузете на граници, назвао "петом колоном", након чега га је премијер Александар Вучић позвао да се јавно извини, преноси Танјуг.

У саопштењу из СНС-а, које је потписао Бабић, наводи се и да Бабић није могао да нађе адекватнији израз за оне који су подржали "срамно" понашање председника Владе Хрватске Зорана Милановића.

"Бити на страни оних чије се изјаве и поступци могу сместити у најмрачније доба НДХ, а своју државу истовремено осуђивати због изнуђене реакције и контрамера које нисмо желели да применимо до последњег тренутка, сматрам нечувеним", саопштио је Бабић.

Он је навео да је можда био преоштар, али да га је као грађанина Србије и као народног посланика лично погодило то што неко назива "лудим" чланове Владе и одлуку државе којом се штите интереси грађана и достојанство Србије, па макар, како је навео, такве изјаве долазиле и од оних који своју државу увек нападају зарад јефтиних политичких калкулација.

Обраћање посланика ДС-а, Нове странке и Покрета за преокрет у скупштинском холу, који су оценили да понашање влада две земље приличи деци предшколског узраста, а Владу Србије позвали да престане да се инати, изазвало је оштру реакцију шефа посланичке групе СНС-а Зорана Бабића, који их је назвао "петом колоном", изразом који се користи за групу људи која тајно и организовано ради против своје државе или власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи