Напредњаци одговарају опозицији

Српска напредна странка оптужила је Демократску странку и њене сателите за савезништво са хрватским премијером Зораном Милановићем због изнетих критика на рачун Владе Србије за предузете мере на српско-хрватској граници, називајући их "петом колоном".

Након што су опозиционе странке у оквиру постављања посланичких питања критиковале предузете мере и контрамере на српско-хрватској граници посланик СНС-а Александар Јовичић у Скупштини Србије је рекао да Зоран Милановић има коалиционе партнере у Србији,преноси Танјуг.

"Не могу да верујем да ДС са својим сателитима оптужује владу за дешавања на граници. Да ли можете да поверујете у то"”, питао је Јовичић.

Навео је да зна шта би урадила ДС да је на власти у тој ситуацији, рекавши да би се извинила што је Хрватска затворила границе, што српски камиони стоје и што роба из Србије пропада.

"Кад год је неки проблем само су знали да се извињавају, ми не желимо да се извињавамо за нешто што нисмо започели. Не могу да верујем да премијер суседне земље због изборне кампање може да уништва сопствену економију и народ. Србија ће се понашати одговорно и гледаћемо да нађемо решење са нашим европским партнерима", поручио је Јовичић.

"ДС остављамо да и даље у коалицији са странком Зорана Милановића напада Владу Србије за оно што није започела, нити чинила", додао је Јовчић.

Јовичића, како каже, ужасава чињеница да у Србији постоје странке у које се више залажу за интересе Хрватске него за интересе Србије, наводећи да је то скандал и показатељ где би нас одвела ДС да је на власти.

Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић осврнуо се на питање посланика Нове странке Зорана Живковића да ли су чланови кабинета Александра Вучића прошли здравствени преглед, поручивши му да би волео да је Живковић прво кренуо од себе.

"Да ли би га и прошао", упитао је Бабић, додајући да је опозиција, коју је назвао "петом колоном" и данас показала бахатост и примитивизам.

Бабић је навео да је опозиција стала на страну "расистичких и ксенофобичних" изјава хрватског премијера Милановића, те да је он поносан на реакцију Владе Србије и грађана у мигрантској кризи.

Поручио је да Србије те људе није дочекала пендрецима и затвореним границама.

"Шта смо према мишљењу пете колоне требали да урадимо? Они би стали и на страну црног ђавола само ако је он против владе и Вучића", истакао је Бабић, додајући да Србије није срећна због контрамера и да није желела да се ситуација тако одвија.

На критике опозиције у вези са пројектом "Београд на води", Бабић одговара да се свуда инвеститори дочекују на црвеном тепиху, а једино у режији "пете колоне" протестима "и паткама, јер је њихова жеља да Србија стоји".

"Једино се у Србји постављање камена темељца прати протестима. Да ли ће инвеститор из Емирата однети са собом тај простор или ће он остати симбол Београда? Само њима не одговара то што ће овим пројектом Србија да ради и да се запосли. За овакве пројекте све уређене земље се боре, осим пете колоне", навео је Бабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи