Читај ми!

Опозиција о дешавањима на граници

Посланици опозиције Демократске странке, Нове странке и Покрета за преокрет критиковали су из скупштинског хола понашање хрватске и српске владе и предузете мере на граници. Позвали су грађане на протесте против реализације пројекта "Београд на води", који је, како кажу, штетан по Србију и у супротности са јавним интересом.

Пошто нема седнице парламента, посланици Демократске странке, Нове странке и Покрета за преокрет постављали су питања члановима Владе Србије из скупштинског хола. Део њих се односио на актуелни проблем на српско-хрватској граници, преноси Танјуг.

Протествујући што парламент није заседао два месеца, посланик Нове странке Владимир Павићевић рекао је да је разлога за седницу било много и да се о мигрантској кризи могло посебно расправљати бар на затвореној седници.

Посланица ДС Александра Јерков рекла је да је ДС још раније позвао владе две земље да се, уместо што се министри такмиче у неуспешној духовитости, окрену тражењу решења.

"Имамо неозбиљно, недоговорно и бахато понашање, а Влада Србије треба да престане да се на овакав начин инати, јер ће страдати и штету имати привредници", рекла је Јерков.

За Јанка Веселиновића, из Покрета за преокрет, понашање две владе је, како каже, "одлика деце предшколског узраста".

Веселиновић је додао да то није поступак одговорних људи и да ће од предузетих мера и контрамера штету имати само привредници и запослени у обе земље.

И Веселиновић је имао примедбу што парламент није заседао два месеца, с обзиром да је, подсетио је, премијер Александар Вучић "најавио даноноћни рад", додајући да то није једино обећање које није испуњено.

"Ово здање је два месеца празно. Додуше, био сам пре неколико дана овде и видео неколико екскурзија", рекао је Веселиновић.

Веселиновић је премијера питао када ће укинути неуставну одлуку о смањењу плата и пензија и како ће тим људима бити надокнађен новац.

За демократу Балшу Божовића главна тема је уговор о "Београду на води", за који је оценио да је "параван за пљачку Србије".

Божовић је позвао републичког јавног тужиоца да покрене поступак ништавности тог уговора, јер је супротан јавном интересу.

"Уговор је акт велеиздаје, а позивам грађане да дођу у недељу у 16 сати, на дан постављања камена темељца за две куле, на протест и тако спрече пљачку", поручио је Божовић. Његовом позиву су се придружили и Павићевић и Јерков.

Послани Нове странке Зоран Живковић упитао је Владу Србије где су, односно у ком магацину, нађени акумулатори за мигове, шта је са истрагом о паду војног хеликоптера 13. марта ове године и ко је одговоран за смрт седам људи? Да ли је тачно да се на депонији у Врбасу одлажу опасне материје настале откопавањем бушотина НИС и да ли је "извршен притисак да се прекине истрага о томе"?.

Живковић је упитао и да ли су чланови Вучићевог кабинета пре ступања на дужност прошли здравствени преглед, подсећајући да је то била обавеза за чланове кабинета Зорана Ђинђића, а што је законска обавеза сваког радника у држави.

"Ако га немају, позивам их да хитно то ураде. Из онога како се понашају сумњам да су прошли поред здравствених установа, а камоли да су добили уверење да су радно способни", рекао је Живковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи