Читај ми!

Вулин: Сви потези Србије су изнуђени

Србија не жели да криза са Хрватском ескалира, а сви потези које српска страна предузима су изнуђени, каже за РТС министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. Очекујем да ЕУ утиче на Хрватску и да се проблем реши, истиче Вулин.

Александар Вулин каже за РТС да Србија није срећна што је забранила увоз хрватске робе, и додаје како Србије неће као Хрватска на граници записати које вере и нације не смеју да ступе на њено тло.

Вулин напомиње да је парадоксална ситуација да избеглице без икаквог документа слободно шетају по Хрватској, док је то право држављанима Србије ускраћено.

Указује како грађани Хрватске ни за шта нису криви и додаје како су увек добродошли у нашу земљу.

На питање који су даљи кораци које ће Србија предузети, Вулин одговара да постоји читав низ мера које Србија може да спроведе, али како додаје не жели да ситуација ексалира.

Истиче како су сви потези Србије изнуђени и додаје како за понашање хрватске стране нема разумевање.

Вулин очекује да ће ЕУ утицати на Хрватску да се проблем превазиђе и додаје како се Европа мора одлучити и јасно рећи Србији кога да послуша - да ли Мађарску која има зид или Хрватску која тражи да се тај зид сруши.

Ово ће морати да се реши унутар ЕУ, сматра Вулин и додаје како мисли да ће
Европска комисија имати све мање разумевања за Хрватску, зато што Србија није она иста земља од пре неколико година.

Закључује како је кроз Србију прошло 180.000 људи и да није било никаквих проблема, док је Хрвтаска прогласила капитулацију после само једног дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи