Јоксимовић разговарала с јапанским амбасадором

Амбасадор Јапана у Београду Ђуићи Такахара је на састанку с министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић изразио подршку европском путу Србије и похвалио њен однос према избеглицама, саопштила је Влада.

Амбасадор Јапана Ђуићи Такахара је похвалио хумани и конструктивни однос Србије према мигрантима и истакао како је он свуда видљив, преноси Бета.

"Министарка је амбасадора упознала с мерама које је Хрватска увела на граници са Србијом и истакла да оне немају никакве везе са решавањем мигрантске кризе већ да представљају како кршење Споразума о стабилизацији и придруживању тако и кршење људских права и слободу кретања", наводи се у саопштењу.

Јоксимовић и Такахара разговарали су и о процесу приступања Србије ЕУ.

Амбасадор је истакао да Србија има подршку Јапана на путу ка ЕУ и за реформе које спроводи, а министарка је изразила очекивање да ће прво преговарачко поглавље бити отворено до краја године.

"На састанку је констатовано да је Јапан значајан развојни партнер Србије, који дуги низ година Србији пружа хуманитарну, развојну и техничку помоћ", наведено је у саопштењу.

Саговорници су се сложили да су структурне реформе усмерене на унапређење пословног окружења и стварање стабилног економског система важне за успостављање добре инвестивционе климе и привлачење инвеститора међу њима и јапанских компанија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи