Протестна нота Србије уручена амбасадору Хрватске

Министарство спољних послова Србије упутило је ноту Амбасади Хрватске у Београду у којој најоштрије протестује због мера забране уласка у Хрватску, које надлежни органи примењују према носиоцима путних исправа Србије и возилима српских регистарских ознака на граничним прелазима између две земље.

Овакве и сличне мере полицијских органа Републике Хрватске, а посебно физичко одвајање носилаца путних исправа Републике Србије од других путника, нису забележене у цивилизованом свету, саопштило је Министарство спољних послова, преноси Танјуг.

"По свом дискриминаторском карактеру овакве мере могу се поредити само са мерама предузиманим у прошлости, у време фашистичке Независне Државе Хрватске. Хрватска предузимањем ових мера грубо крши темељне принципе Европске уније, Уједињених нација, Савета Европе и других међународних организација чији је члан", навело је Министарство спољних послова.

"Влада Републике Србије захтева да се са оваквом праксом надлежних органа Републике Хрватске одмах прекине", наводи се у протестној ноти Министарства спољних послова Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи