Читај ми!

Европски парламентарци похвалили напредак Србије

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се са делегацијом Одбора за спољне послове и представницима Пододбора за људска и мањинска права Европског парламента, коју је предводио председавајући Одбора за спољне послове Елмар Брок.

На састанку, коме је присуствовала и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, похваљен је напредак Србије у процесу приступања ЕУ и изражено очекивање да ће прва преговарачка поглавља бити отворена до краја године, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима, а преноси Танјуг.

Такође је истакнут значај политике регионалне стабилности коју воде премијер Александар Вучић и српска влада.

Европски парламентарци похвалили су начин на који надлежни органи и грађани Србије поступају према избеглицама и констатовали да су чак и поједине државе чланице ЕУ затајиле у прихвату и односу према њима.

Представници ЕП изјавили су да су мере, које је Хрватска једнострано увела на граници са Србијом, неприхватљиве и да појединачне одлуке не воде ка решењу мигрантске кризе.

Вучић је истакао да одлука Хрватске да забрани пролаз теретног саобраћаја из Србије, као и улазак држављана Србије на њену територију, нема никакве везе са решавањем мигрантске кризе, већ са кршењем Споразума о стабилизацији и придруживању, те да Србија очекује да Европска унија реагује тим поводом.

Додаје да је Влада Србије спремна да још више допринесе решавању мигрантске кризе и да би Србија, иако није чланица Уније, прихватила сугестије званичника ЕУ.

На састанку је констатован напредак Србије у спровођењу политике унапређења права националних мањина и положаја мањинских група, као важној тековини владавине права.

Такође је оцењено да је у питању врло захтевна област, чак и за земље чланице ЕУ, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи