Манцо: Одговорно и солидарно понашање Србије

Србија се према избегличкој кризи понаша одговорно и солидарно, оценио је амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо, приликом посете прихватном центру за избеглице у Прешеву.

"Постоје многе утемељене европске вредности у пружању помоћи и бриге коју, у овом удаљеном региону на југу Србије, добијају хиљаде очајних људи у транзиту, и охрабрујемо Београд да настави овим путем, против логике зидова", казао је Манцо, пренела је италијанска амбасада.

Од самог почетка, Италија сматра да се мигрантска криза не може решити као проблем само једне земље, већ заједничким приступом на европском нивоу, рекао је амбасадор приликом разговора са волонтерима Црвеног крста Србије коме је Италијанска кооперација донирала 100.000 евра за набавку основних добара, преноси Танјуг.

У саопштењу се наводи да је Манцо имао сусрете са председником општине Бујановац Нагипом Арифијем, замеником председника општине Прешево Скендером Дестанијем, као и са посланицима у Скупштини Србије Ненадом Митровићем из Српске напредне странке и Схаипом Камберијем из Партије за демократско деловање.

Као члан групе "Пријатељи југа Србије" коју чине амбасаде и међународне организације присутне у Београду, Манцо је охрабрио политичке представнике да што пре наставе дијалог између централне власти и локалних органа у Прешевској долини.

Тај дијалог треба да буде пре свега о питањима која се односе на друштвено-економски развој региона и заштиту албанског становништва, саопштила је Амбасада Италије у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи