Читај ми!

"У таблоидној стварности лаж је истина"

Постаје очигледно да су сва средства дозвољена у агресивној кампањи против председника Србије Томислава Николића коју воде поједини таблоиди, изјавила је његова саветница за медије Станислава Пак Станковић, коментаришући тврдње у појединим медијима да председник има ванбрачну децу коју није признао.

Станисалава Пак Станковић је, у разговору за Данас, рекла да председник није склон рекламерству, нити очекује да медији праве помпу око његовог рада, али очекује да новинари коректно извештавају о ономе што ради, "што често није случај", преноси Танјуг.

"Осим оних таблоида који већ две године воде рат против председника, постоје медији који у маси догађаја једноставно игноришу догађај који су дужни да покрију у складу са Законом о информисању", рекла је Станислава Пак, поводом тврдњи које је о председнику у неким медијима изнео лидер радикала Војислав Шешељ.

Наводи да баш зато што председник никада није желео да буде медијска звезда, нити је користио моћ државе да врши притисак на медије, поједини таблоиди га виде као лаку мету за тестирање "вербалне артиљерије".

"Како је реч о особама ниских људских, интелектуалних и моралних капацитета, метод за нападе је очигледан и бедан. Закон је ту само у функцији напада, те када се поставља питање да ли је нека измишљотина тачна, уколико на то одговорите, одговор је искривљен и стављен у контекст измишљене текстуалне манипулације, богато зачињен дневним аналитичарима, компетентним за све и свашта од високе политике до утврђивања очинства", истиче саветница председника.

Према њеним речима, у таквој таблоидној стварности истина је лаж, лаж је истина. У вези са било којом личношћу, може се измислити афера, напаковати низ гадости и провући је кроз блато.

"Овде се ради о злоупотреби јавног гласила, уцени, манипулацији, рекетирању, али без одговорности. Председник никада неће одступити од циља који је зацртао и обећања које је дао грађанима да ће живети у бољој Србији", истакла је Станислава Пак Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи