Читај ми!

Вучић: ЕУ показала слабост у решавању кризе

Европска унија показала је слабост у решавању избегличке кризе, изјавио је премијер Александар Вучић у интервјуу за агенцију Ројтерс. Србија очекује од Европе свеобухватно решење мигрантске кризе и спремна је да преузме свој део одговорности, каже премијер.

Александар Вучић је рекао да је Европска унија показала слабост, јер је много земаља узимало колико је могло из европских фондова, али на првој препреци, када су се суочили са првим тешкоћама и када је требало да покажу праве европске вредности, нису били спремни да то спроведу.

"Ми смо прва земља која је регистровала те људе. Не знам шта раде сви други пре нас. Од Европске уније очекујемо свеобухватно решење. Не желимо да избегавамо своје обавезе у будућности. Волели бисмо да будемо део решења и већ смо понудили помоћ, подршку и услуге у будућности, што значи, нисмо чланица Уније, али када неко каже да би требало да делујемо као чланица и да преузмемо свој део терета – две, три хиљаде људи да остану у нашој земљи – ми ћемо то урадити. Као што видите, не кажемо 'можда', али, не – врло је лако и једноставно с нама", рекао је Вучић.

Како је рекао, не крије да и у Србији то није популарно, али не брине за реакцију људи који би желели да ставе жичану ограду око Србије. Навео је да мрзи такав приступ и да се са тим никада не би сагласио.

"Мора да буде заједнички терет, да га преузму све чланице Европске уније, и не само оне", поручио је Вучић.

Навео је да сматра да треба деловати у корену кризе – између Сирије и Турске – и раздвојити праве избеглице од економских миграната, док у Грчку улазе као у прву земљу Европске уније или у неке друге земље.

"Нећемо паничити ни стварати хистерију, као што то раде други. И то није за нас велики проблем", рекао је Вучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи