Читај ми!

Удовички: Имам подршку премијера

После отварања афере са организовањем протеста за време Вучићевог боравка у САД министарка Кори Удовички рекла је да има подршку премијера Србије да настави да ради на реформама и да очекује да он то потврди и у јавности.

Удовички је новинарима у Београду рекла да се неће изјашњавати о компанији "Континентал винд" поводом писања медија да је власник те компаније Марк Крендал, њен зет, у САД организовао протесте против Вучића незадовољан понуђеним условима да у Србији гради ветропаркове.

"Ја сам још на почетку рада у Влади објавила да сматрам да имам једну врсту конфликта интереса", рекла је Удовички.

Како је додала, Агенција за борбу против корупције је изразила свој став о том случају, оцењујући да стриктно законски не постоји конфликт интереса.

"Уколико осетим да немам подршку премијера за реформе које радим, ја ћу дати оставку, али за сада ту подршку имам", казала је Удовички.

Министарка је истакла да јој није јасно зашто премијер доводи ту компанију у било какву везу с њом кад зна, како је рекла, да она нема везе с њеним деловањем.

Кори Удовички је најавила да ће ускоро објавити план реорганизације државне управе.

Иначе, компанија "Континентал винд партнерс ЛЛЦ" и њене придружене компаније упутиле су званичну изјаву у којој тврде да нису рекетирале нити се бавиле било каквим другим незаконитим активностима.

Компанија саопштава да такође одбија и "било какву везу, или сазнање, о писму које су чланови Конгреса САД послали потпредседнику САД Џоу Бајдену", и тврди да је први пут сазнала за писмо током протекле недеље када се појавило у српским медијима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи