Читај ми!

Вучић за Си-Ен-Ен: Спремни смо да поделимо терет избегличке кризе

Премијер Србије Александар Вучић у укључењу за Си-Ен-Ен рекао је да се Србија труди да избеглицама пружи медицинску и сваку другу помоћ. Ми смо земља која никога не криви већ се трудимо да реагујемо рекао је Вучић. Каже да иако смо земља кандидат Европске Уније, Србија је спремна да подели терет ове кризе.

Вучић је навео да је план Србије да покаже одговоран и озбиљан приступ, емпатију и солидарност са избеглицама и истакао да мисли да је Србија пример за то.

Како је рекао, ситуација постаје све гора и гора, посебно имајући у виду скорашње догађаје и изјаве које су се чуле из Брисела.

Међутим, како каже, Србија ће дати све од себе када је у питању фер третман избеглица и наставиће са истим акцијама што подразумева и медицински третман као и преноћиште за избеглице, поготово током зимског периода.

Истакао је да је Србија можда једина земља која не криви никога на свету и која тражи свеобухватно решење од ЕУ.

"Спремни смо да будемо део тог решења", поручио је Вучић.

Навео је да Србија има добре односе са Мађарском, и да не жели да их квари, али да не може бити задовољан са баријерама на граници.

Рекако је и да је данас од избеглица чуо да им је потребна ћебад, али не за покривање, већ да би њоме прекрили бодљикаву жицу и тако прешли границу са Мађарском. Вучић је рекао да је то незамисливо у 21. веку.

"Против тога се морамо борити и зато инсистирам на том заједничком решењу у ЕУ, и иако смо земља кандидат, спремни смо да преузмемо наш део терета и да поделимо одговорност", рекао је премијер Србије.

"Постоји време када мора да се уради нешто за Европу. Када морате да покажете своје европско лице. И ово је право време за то. Мислим да морамо да покажемо више солидарности, више толеранције, више добре воље и више хуманијег приступа који је недостајао у прошлости", рекао је Александар Вучић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару