Читај ми!

Ново руководство СПС-a, Мркоњић почасни председник

Главни одбор СПС-a изабрао је за потпредседнике странке Бранка Ружића, Александра Антића, Славицу Ђукић Дејановић, Жарка Обрадовића и Предрага Марковића, а за почасног председника странке Милутина Мркоњића.

Како је саопштено новинарима, за председника Извршног одбора изабрана је Дијана Вукомановић, а нови шеф посланичког клуба СПС-а је Ђорђе Милићевић, пренео је Танјуг.

У Главни одбор су кооптирани Никола Шаиновић и Велимир Бата Живојиновић, који је седници присуствовао у колицима, док је у Председништво кооптиран Петар Шкундрић.

Тиме су социјалисти готово девет месеци од Конгреса странке добили и већину страначких органа. 

Преостало је да се изаберу још два потпредседника и заменик председника.

Главни одбор СПС-а одлучио је и да ће њихов кандидат за градоначелника Београда бити Александар Антић, а за премијера Војводине Душан Бајатовић.

Како је саопштено после састанка Главног одбора странке Бајатовић ће остати шеф покрајинског одбора СПС-а.

Шеф изборног штаба социјалиста за локалне изборе биће Новица Тончев, одлучено је на седници ГО СПС-а. 

Конгрес социјалиста, девети по реду, одржан је 14. децембра, када је за лидера странке поново изабран Ивица Дачић.

Уочи седнице ГО, Дачић је рекао да ће СПС као партија свакако наставити свој реформски процес спремајући се за даље политичке задатке.

"Наша политичка оријентација је јасна, ми се налазимо у Влади, делимо заједничке политичке циљеве да Србија буде модерна, уређена, економски развијена земља која иде ка ЕУ, али која такође држи до својих националних и државних интереса и даљих развоја односа са традиционалним пријатељима", истакао је шеф српске дипломатије.

Он је додао да СПС дели заједничке циљеве са коалиционим партнерима из СНС-а, док су страначка политика и идеологија, како је истакао, ствар за страначке органе како би странка имала идентитет модерне левице у времену када све странке, не само у Србији него и у свету, трагају за идентитетом. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару