Читај ми!

Пајтић: ДС од недеље у предизборној кампањи

Демократска странка ће од недеље практично ући у предизборну кампању за изборе који би требало да буду одржани почетком идуће године, изјавио је лидер ДС-a Бојан Пајтић.

Бојан Пајтић је на конференцији за новинаре рекао да избори одговарају и Србији и ДС-у и да је важно да буду расписани по Уставу и закону, али и да Влада Србије поднесе оставку, преноси Танјуг.

Пајтић нагласио да је ДС спреман за изборе и да ће у недељу на Главном одбору формирати изборни штаб и да ће он бити шеф "свих кампања".

Према његовим речима, важно је да Влада Србије поднесе оставку, јер су, како сматра, четворогодишњу владавину Александра Вучића обележили бахатост, аматеризам, насилништво, социјална и економска пропаст.

"Важно је да дође до промена", поручио је Пајтић и навео да ДС раније улази у предизборну кампању јер, како је рекао, када избори буду званично расписани "пратићемо ријалити шоу Александра Вучића 24 сата, а биће мало медијског простора за опозицију".

Рекао је да ће се кампања ДС-а базирати на непосредној комуникацији са грађанима и кампањи "од врата до врата".

Нема разлога за тријумф

Влада Демократске странке у сенци оценила је да не постоји ниједан разлог да се споразуми из Брисела представљају као тријумф Србије јер се тим договорима потпуно прекидају институционалне везе са Србима на северу Косова.

Како је на конференцији за новинаре у седишту ДС-a навела министарка спољних послова Владе ДС у сенци Наташа Вучковић, једини разлог за задовољство због потписаних споразума је што је Влада Србије "суочена са реалношћу и што је спремна да је призна".

"Потписивање споразума у Бриселу је очекивано и дуго најављивано. Актуелна Влада, слично као и она 1999. године, покушава да прикаже те споразуме као победу Србије иако не постоји ниједан разлог за тријумф. Ти споразуми су последица радикалско-социјалистичке политике деведесетих година", оценила је Вучковићева, преноси Бета.

Она је навела да је споразумом Београда и Приштине предвиђено да Заједница српских општина (ЗСО) представља нешто више од невладине организације, али је додала да се "тешко може говорити о некој аутономији ЗСО".

"За нас је извесно да Заједница има само надзорна, а не и извршна овлашћења. Сматрамо да су потписани споразуми у потпуној супротности с политиком коју су премијер Александар Вучић и председник Томислав Николић водили током деведестих година, као и са обећањима које су давали у предизборним кампањама последњих година", казала је Вучковићева.

По њеним речима, да је ДС потписала те споразуме, Српска напредна странка (СНС) би је оптужила да је признала независност Косова.

Како је истакла, за ДС је важно да се о споразумима из Брисела изјасне председник Томислав Николић као и посланици Народне скупштине.


 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару