Читај ми!

Јоксимовићева и Богович о евроинтеграцијама и ЕУ фондовима

Министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и посланик Европског парламента из Словеније Франц Богович разговарали су у Београду о наредним корацима Србије у процесу европских интеграција. Богович очекује да ће до краја године бити отворена прва поглавља у преговорима ЕУ са Србијом.

Јадранка Јоксимовић и Франц Богович, који је и потпредседник групе Пријатељи Србије у Европском парламенту, позитивно су оценили бечки самит, наводи се у саопштењу са састанка, преноси Танјуг.

Констатовали су да је важна сарадња у региону као предуслов за заједничке инфраструктурне пројекте и добру перспективу региона у будућности.

Како се наводи, Богович је постизање договора у Бриселу означио као веома значајно и успешно и изразио очекивање да ће се до краја године започети са отварањем првих поглавља у преговорима ЕУ са Србијом.

Јоксимовићева и Богович су доста пажње посветили и размени искустава у коришћењу претприступних ИПА фондова ЕУ, као и кохезионих фондова, које држава има на располагању када постане чланица ЕУ.

Сложили су се да су се све земље кандидати суочавали са истим изазовима и препрекама у коришћењу фондова.

Богович, који је својевремено био и министар пољопривреде Словеније, посебно се осврнуо на изазове, али и значај успешног коришћења фондова у области пољопривреде, као и да је предуслов за то добра припрема и организација малих пољопривредних произвођача.

Јоксимовићева је, наводи се, истакла да је Србија свесна тога, и да ћемо морати да радимо на унапређењу наших институционалних капацитета, али и на едукацији и приближавању јавности значају и могућности ИПА фондова у различитим областима, посебно у пољопривреди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару