Читај ми!

Манцо: Италија и Србија деле исте вредности

Амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо оценио је да је данашњи Самит о Западном Балкану у Бечу био веома успешан, као и да Србија и Италија деле заједничке европске вредности.

"Послата је снажна порука – ЕУ, Италија, Немачка, Аустрија, Француска и друге земље желе и имају потребу да ангажују и укључе лидере региона не само кроз процес проширења, него и у вези са стратешким темама као што су емиграција, раст и тероризам", рекао је Ђузепе Манцо у изјави Танјугу.

Манцо је навео да је разлог за то веома једноставан и да се Италија, која ће бити домаћин Самита о Западном Балкану 2017. године, већ дуго залаже за то.

"Србији припада лидерска улога у овом процесу и она је вољна и способна да то изнесе. Премијер Вучић је у Бечу говорио уистину "европским" речима када је поменуо заједничке вредности које уједињавају данашњу Европу", истакао је Манцо.

Италијански дипломата објаснио је да га је то подсетило на речи италијанског премијера Матеа Ренција да је Европа "место заједничких вредности" и да Србија и Италија деле исте вредности – солидарност и одговорност, које показују према избеглицама.

Манцо је нагласио да ће "Италија бити још једном на страни Србије у тешким временима".

Вучић је изјавио данас у Бечу да земље Западног Балкана припадају Европи и желе да буду у ЕУ, али и нагласио да регион на ЕУ не глада као на банкомат, већ као на организацију са којом дели исте вредности.

Вучић је у Бечу, где се новинарима обратио заједно са немачком канцеларком Ангелом Меркел, високом представницом ЕУ Федериком Могерини и аустријским канцеларом Вернером Фајманом испред читавог региона рекао да "не тражимо помоћ, нити молимо Европљане да нас прихвате такви какви смо данас".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару