Читај ми!

Киф: Споразуми значајни за приближавање Србије ЕУ

Потписивање споразума у Бриселу је значајан корак у приближавању Србије Европској унији, каже амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф. Наводи да се нада да ће ове године бити отворена прва поглавља у преговорима са ЕУ.

Денис Киф је новинарима у паузи конференције "Развој предузетничког учења у Србији" рекао да је потписивање четири споразума значајан корак у правцу повећања стабилности и безбедности на Балкану, побољшавања односа Београда и Приштине, као и значајан корак у правцу придруживања Србије ЕУ, јавља Танјуг.

"Желим да честитам премијеру Србије Александру Вучићу, косовском премијеру Иси Мустафи и високој представници ЕУ Фредерики Могерини на великом успеху у Бриселу ове недеље", наводи Киф.

Додаје да је веома задовољан што ће бити у прилици да ради са представницима Владе Србије и институцијама Србије на веома важном послу реформи и придруживању Србије ЕУ.

Када је реч о ситуацији са мигрантима, Кив истиче да Влада Србије решава проблем великог броја миграната на хуман и европски начин.

Амбасадор Велике Британије додаје да тај проблем није само проблем Србије и Балкана, већ целе Европе и да се дискутује о могућим решењима.

Наводећи да је био веома импресиониран великодушним и топлим пријемом миграната у Србији, Киф је изразио задовољство што је јуче Европска комисија одобрила још 1,5 милиона евра помоћи Србији, јер је проблем миграната заједнички проблем.

Одговарајући на питање новинара како решити тај проблем на нивоу Европе и какав је став Велике Британије, Киф је рекао да се сада о томе дискутује и да је то једна од тема на самиту земаља западног Балкана у Бечу.

"Што се тиче ситуације данас у Србији, видимо да је то тешка ситуација, видимо да је реакција становништва Србије веома хуманитарна и видимо да Влада Србије ради на веома одговоран начин", наводи Киф.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару