Читај ми!

Вучић: Бесмислене оптужбе ХДЗ-а

Премијер Александар Вучић одбацио је као бесмислене оптужбе Хрватске демократске заједнице и поручио да ни Влада Србије, нити он као председник Владе Србије никада нису тражили промену изборне воље грађана Хрватске, али јесу и инсистираће и убудуће на основним правима Срба у Хрватској.

"Као председник Владе Републике Србије имам обавезу да одговорно и озбиљно одговарам на неретко и помало бесмислене оптужбе које долазе на рачун наше земље и наше владе и нашег народа. Ово је једна од тих", рекао је премијер реагујући на оптуžжбе ХДЗ-a да је Влада Србије са њим као премијером на челу, како наводе, "захтевала распушšтање Градског већа Вуковара, меšшајући се тако у унутраšшња питања Хрватске", преноси Танјуг.

"Никада ни ја као председник ни Влада Србије нисмо тражили било какво распуштање било којег градског већа. Нисмо тражили промену изборне воље хрватског народа ни у Вуковару, нити у било којем другом месту... Нисмо се мешали никада у оно што је хрватски народ одлучивао и сви остали грађани Хрватске", истакао је премијер у изјави Танјугу.

Оно šшто смо траžжили, рекао је Вучић, јесу основна, елементарна права за српски народ.

"И то ћемо наставити да тражимо", нагласио је премијер.

Рекао је да ће и он и Влада Србије истовремено улагати и у будућности огромне напоре и велику енергију да сачувамо добре односе са Републиком Хрватском.

"Надам се да једини начин да се води успешна изборна кампања у нама суседној земљи неће бити тај да се нешто каже или учини против Срба", приметио је премијер.

Вучић је поручио представницима ХДЗ-а као велике политичке странке да је, уколико им је лакšше, увек боље да нападну њега као председника Владе Србије и српску владу.

"Али, волели бисмо да Срби у Хрватској могу да живе у миру, да имају пуну слободу изражавања, да имају право на коришћење свог језика и писма", истакао је Вучић.

Он је рекао да би у том случају и он и српска влада били задовољни и виšше ни на који начин у будућности не би ни реаговали.

"На политичке нападе немамо право, а можда имамо и обавезу да на те нападе не одговарамо или да одговоре прећутимо, управо због одговорности коју имамо према нашем народу", закључио је председник Владе Србије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару