Читај ми!

У СПС-у не "откривају карте" о новом руководству

Социјалистичка партија Србије би, осам месеци од Конгреса, крајем августа требало да комплетира руководство, а у тој странци нису хтели да "открију карте", осим Славице Ђукић Дејановић, која мисли да ће бити један од потпредседника странке.

Ивица Дачић је јуче изјавио да ће социјалисти комплетирати страначко руководство последњег викенда у августу, односно да ће Главни одбор, на коме ће бити изабрани преостали страначки органи, бити одржан 29. или 30. августа, у зависности од његових обавеза, преноси Танјуг.

Напомиње и да још увек није дефинитивно одлучио какав ће бити дефинитиван састав руководства партије.

Бивша потпредседница Славица Ђукић Дејановић је једина била спремна да говори о овој теми, па је навела да верује да ће социјалисти пре првих радних јесењих дана имати руководство.

Ђукић Дејановић верује да ће председник Дачић, процењујући који је добитни тим и добитна комбинација, дати предлог Главном одбору, а да ће тај одбор то и усвојити.

Упитана за конкретна кадровска решења и њену позицију, Ђукић Дејановић је рекла: "То би значило да читам Дачићеве мисли, а то заиста не могу, али ако вас интересује шта мислим о својој позицији, мислим да ћу и даље бити потпредседница".

Шефица посланичког клуба социјалиста у Скупштини Србије Дијана Вукомановић рекла је да "само Дачић зна кога ће предложити за уже руководство".

Истог мишљења је и портпарол Ђорђе Милићевић који је подсетио да је Дачић још раније најављивао седницу ГО за крај августа, на којој би требало да буду изабрани потпредседници и међу њима заменик председника, председник Извршног одбора и комплетан тај одбор.

Портпарол СПС је навео и да се у странци размишља да током септембра буде одржан скуп, који би на неки начин представљао интезивирање унутарпартијске активности за припрему странке за локалне и покрајинске изборе.

И функционер те странке Новица Тончев рекао је Танјугу да само Дачић зна коме ће указати поверење.

"Да знам, сигурно бих вам рекао. Не знам ни да ли ћу ја бити у ужем руководству", рекао је Тончев.

Конгрес СПС, девети по реду, одржан је 14. децембра прошле године, када је за председника поново изабран Дачић.

Дачић је тада најавио да ће на следећој седници ГО бити изабрано уже руководство, али није прецизирао када ће се то догодити.

У међувремену, функционери социјалиста су најављивали да ће уже руководство бити изабрано када то Дачићеве појачане активности дозволе, будући да је министар спољних послова и од Нове године председавајући ОЕБС-а.

У медијима се тада писало да су за потпредседнике странке предложени Александар Антић, Бранко Ружић, Новица Тончев, Дејан Раденковић, Милутин Мркоњић, Владан Заграђанин, Жарко Обрадовић, Славица Ђукић Дејановић и Дијана Вукомановић.

Од конгреса 2010. године са Дачићем су странком руководили Жарко Обрадовић, као заменик председника странке, као и Ђукић Дејановић, Мркоњић и Вукомановић, као потпредседници, док је председник Извршног одбора био Бранко Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару