Посланичка питања

Скупштина Србије наставила је седницу, а међу питањима која су посланици на почетку постављали било је и питање упућено Тужилаштву за ратне злочине о мерама које предузима у процесуирању злочина над Србима.

У делу седнице парламента за постављање питања, Миодраг Линта из посланичке групе СНС је, поводом 20 година од страдања и прогона Срба у акцији "Олуја", питао је тужиоца за ратне злочинце Владимира Вукчевића које конкретне мере и активности тужилаштво предузима да коначно почне процесуирање злочина над Србима, преноси Танјуг.

"Велике наде полажемо у тужилаштво, очекујемо да покрене питање бројних ратних злочина над Србима у Хрватској и БиХ. Сви ти злочини су остали до сада некажњени", рекао је Линта који је и владину Комисију за нестале питао које је мере предузела у вези са решавањем питања несталих.

Линта је позвао грађане да 5. августа дођу у цркву "Светог Марка" у Београду на парастос страдалим Србима који ће служити патријарх Иринеј, као и на и меморијалну академију у Центру Сава.

Посланица ДС-а Гордана Чомић питала је министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина у име 6.000 пензионера из Удружења за заштиту пензионера који су 2011, 2012. и 2013. проглашени као технолошки вишак, а који су у међувремену испунили услов за пензију, на основу чега су им пензије умањене за 24 одсто. 

Чомићева је министра финансија Душана Вујовића питала да ли ће до краја јула, као што је раније изјавио, бити припремљен закон о финансирању надлежности АП Војводине.

Љиљана Косорић из посланичког клуба СПО-ДХСС питала је министра просвете Срђана Вербића како ће бити решен проблем 130 ученика основне школе из Косјерића, од петог до осмог разреда, који путују из околних села, а који стално иду поподне у школу и долазе кући око 21 сат.
 
Косорићева је министра Велимира Илића питала када ће почети исплата штете коју су пољопривредници у западној Србији претрепли у мају од града, посебно у ариљској општини.

Посланик "Заједно за Србију" Благоје Брадић питао је премијера Александра Вучића када ће влада исплатити дуг од 66 милиона динара граду Шапцу који је, како тврди, једини град који није добио рефундацију трошкова за поплаве и шта ће бити са атрактивним локацијама у Нишу на којима су углавном касарне које нису потребне војсци.

Посланица Нове Србије Дубравка Филиповски питала је Регулаторно тело за електронске медије шта је урадило и шта намерава да уради с озбиром на кршење закона и велике проблеме сиве економије и неравноправног положаја на које дуже указује група домаћих емитера.

После питања, посланици су почели расправу о амандманима на предложене законе о превозу терета у друмском саобраћају и о превозу путника у друмском саобраћају.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи