Читај ми!

Београд није тражио одлагање примене споразума о осигурању

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић негирао је тврдње да је Београд тражио одлагање примене споразума о осигурању возила и рекао да Приштина одуговлачи нешто о чему су се обе стране договориле.

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-a, подсетио да је Приштина најпре саопштила да неће да примењује споразум о осигурању возила и да сада излази са неким другим тврдњама.

"Они не престају да блокирају укидање наплаћивања осигурања на прелазима и на тај начин отежавају нормалан живот грађанима и српске и албанске националности", каже Ђурић.

Напомиње да председник Владе и цела Влада стоје иза тога да је неопходно да се грађани растерете бирократских и финансијских препрека за нормалну циркулацију са обе стране административне линије.

"Ми захтевамо да неодложно почне примена споразума о осигурању. То је у интересу свих", поручује Ђурић.

Коментаришући информације о томе да ће на Космету бити одузимана возила са српским таблицама, Ђурић каже да Србија неће дозволити да се било ко "иживљава и да шиканира" Србе на Косову на било који начин.

"Проблем је у томе што политичари у Приштини још увек робују ратном менталитету. Многи од њих, и управо неки од оних који са приштинске стране раде на процесу нормализације, менталитетски још нису изашли из оквира деведесетих", оцењује Ђурић.

Поводом навода да је Приштина затражила пријем Косова у Унеско, Ђурић указује да су људи који су пре петнаестак година носили униформе и уништили готово 150 цркава и манастира, сада обукли одела, постали политичари и желе да чувају те исте манастире.

Ђурић истиче да би то био цивилизацијски пораз и да томе мора да се супротстави и Србија и све државе којима је стало до права и правде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару