Читај ми!

СНС: Пајтићева министарка потрошила пола милиона за кабинет

Српска напредна странка саопштила је да је не чуди што Демократској странци смета Закон о јавним набавкама, оптуживши демократе да су "преко својих криминалних махинација из сенке и намештених тендера, опљачкали и Војводину и целу Србију".

Поводом измена Закона о јавним набавкама које је ДС предложила, из СНС-а су затражили од министарке за здравство и социјалну заштиту Владе ДС у сенци Наде Чемерлић Ађић да пре него што се усуди да критикује напоре у реформи здравства одговори "зашто је набавку једног ЦТ скенера платила два милиона евра, који у то време није коштао више од 780.000 евра, и у чијем џепу је завршила разлика од милион и 200.000 евра".

''Можда бисмо и поверовали да су демократе коначно решиле да се бар једном сете да постоје интереси грађана, да није у питању особа, Пајтићева докторка Ађић, која је само за реновирање свог директорског кабинета у Институту за кардиоваскуларне болести Војводине потрошила пола милиона евра народних пара'', наводи СНС.

У саопштењу се додаје и да је Ађић уместо да запосли младе докторе, запослила рођаке и пријатеље Бојана Пајтића и дала им веће плате него докторима специјалистима.

СНС је питала "Пајтићеву министарку из 'ладовине''' да ли је у интересу пацијената то што су шест пута обарани тендери за набавку линеарних акцелератора за Каменицу 2, и то што су трошкови градње болнице, са почетно планираних 18,3 милиона, достигли астрономских 33,3 милиона евра, и у шта је Пајтић утрошио све те паре.

''Поред тога што су ових дана грађани имали прилике да чују прегршт бесмислица шефа војвођанског режима Бојана Пајтића, који не зна где му је радно место, и који никада ништа не ради у корист грађана Војводине, данас се јавља и његова најближа сарадница Ађић да предложи некакве измене Закона о јавним набавкама које се односе на здравство, и то, како каже, само због интереса пацијента'', истиче се у саопштењу СНС.

Влада ДС у сенци предложила је раније данас измене Закона о јавним набавкама који се односи на здравство јер сматра да постојећи није добар за пацијенте, уз оцену министарке за здравство и социјалну заштиту Владе ДС у сенци да директно може да угрози живот болесника из два разлога - кашњење и куповина неквалитетеног медицинског потрошног и уградног материјала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару