Читај ми!

Београд, самостални ДСС уместо ДСС-а у градској власти

У Скупштини града Београда формирана је нова одборничка група "Самостални ДСС" која ће бити део градске власти, док Демократска странка Србије то више није.

Самостални ДСС ће имати седам одборника, и остаће део скупштинске већине, а како су његови представници рекли, подржаваће све ствари које су за добробит грађана, наводи Танјуг.

Одборник ДСС-а у Скупштини града биће Милан Бојовић, али та странка више нема одборничку групу јер има мање од пет одборника.

Чулић је рекао да је ДСС шест година био опозиција и да је критиковао све што је било лоше, али да је, када је формиран Привремени орган, имао свог представника у Привременом органу, а то је био Андреја Младеновић.

"ДСС је добио подршку народа и постали смо део скупштинске већине. Добар део ставова које смо најављивали у програмској кампањи се сада испуњава", рекао је Чулић.

И Демократска странка Србије саопштила је да више не учествује у градској власти и да нема своје представнике у органима Града Београда.

ДСС наводи да у београдској власти учествују, по одлуци СНС-а, одборници који су бивши чланови те странке, који су основали удружење грађана "Самостални ДСС", а који су, како тврди странка, из властољубља напустили одборничку групу ДСС-а.

"Тиме је то удружење грађана, које са ДСС-ом нема никакве везе, постало коалициони партнер Српске напредне странке", наводи ДСС.

Удружење "Самостални ДСС" и група одборника у Граду Београду учествују у спровођењу градске политике потпуно супротне програмским опредељењима ДСС-а, наводи се у саопштењу.

Та политика подразумева енормно повећање пореза на имовину, смањивање социјалних давања, задржавање Бус-плус система, "незаконит, штетан и корупционашки пројекат Београд на води".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару