Посланици постављају питања

Скупштина Србије наставила је седницу, а почетак рада посланици су искористили да затраже обавештења од представника власти о државним агенцијама, о паду војног хеликоптера приликом ког је погинуло седам особа, укључујући и једну бебу, и о правима породиља.

Пословником о раду парламента омогућено је посланицима да постављају питања и траже обавештења од представника власти сваког уторка и четвртка на почетку рада, преноси Бета.

Посланица Лиге социјалдемократа Војводине Олена Папуга затражила је обавештење од министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулину зашто још у парламент нису стигле измене Закона о финансијској подршци породицама с децом које треба да омогуће директну исплату плата породиљама из буџета, а не са рачуна послодаваца, чиме би се избегло кашњење. Она је подсетила и да је подршку том закону и кампањи "Браво за маме" дало 159 посланика.

Посланик Српског покрета обнове Александар Чотрић указао је да у Србији има 130 државних агенција које су велико оптерећење за буџет, те да је потребно смањити их, односно свести на неопходан број.

Посланица Демократске странке Гордана Чомић поново је питала министра одбране Братислава Гашића на основу којих информација је донета одлука о покретању хеликоптера ради спасилачке мисије у марта 2015. године и ко је мењао план лета хеликоптера када је он већ био у ваздуху.

Она је казала да је на то питање од министра добила штуру информацију да се одговори на сва питања налазе у извештајима надлежних органа, што, како је оценила, није тачно.

Посланик странке "Заједно за Србију" Благоје Брадић упутио је питање председнику Владе Србије Александру Вучићу какав је план економског развоја Ниша и јужне и југоисточне Србије с обзиром на, како је навео, лоше стање на том подручју.

Посланик Српске напредне странке Жарко Минић питао је министра Александра Вулина колика су средства за економско оснаживање породица избеглих из БиХ и Хрватске била на располагању од 2009. до 2012. године.

Минић је навео и да је Скупштина града Новог Сада усвојила план мера регулације за насеље Ветерник за изградњу 267 станова за избегле из БиХ и Хрватске, а да Демократска странка води кампању којом побуњује народ да се ти станови граде за азиланте.

Посланици су након постављених питања почели разматрање амандмана на измене и допуне Закона о полицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару