Читај ми!

Јадранка Јоксимовић у Португалији

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је у Лисабону да је Португал искрен пријатељ Србије на путу европских интеграција и да јој пружа снажну подршку.

"Португал је земља која нас принципијелно од почетка подрзава на европском путу. Немамо никаквих отворених питања, напротив, све је на нивоу добрих билатералних односа и сарадње, али има простора за унапређење", рекла је Јоксимовићева за Танјуг после састанка са замеником португалског премијера Паулом Порташем.

Према њеним речима, она је саговорницима пренела шта Србија чини на путу ка ЕУ а од њих је добила "апсолутну и неподељену подршку" Србији на том путу.

"Они сматрају да је интеграција Западног Балкана у ЕУ - а Србију препознају као земљу која највише цини на том плану - као интегрални део у будућности Европе ", додала је Јоксимовићева.

Порташ је истакао да је он добар пријатељ Србије и подсетио да се, док је био шеф дипломатије, залагао за приступање Србије ЕУ.

Имам велике наде када је реч о преговорима Србије и ЕУ. Као што сам једном приликом рекао у Београду: не можемо замислити Европу без Србије", рекао је Порташ за Танјуг.

Повлачећи паралелу између две земље у погледу економских реформи, Јоксимовићева је рекла да је за Србију Португал изузетно добар пример, да са том земљом треба сарађивати и размењивати искуства.

"Португал је веома важан као пример земље чланице ЕУ која је спровела тешке и врло непопуларне мере, али је успела да поправи своју економију, да изеде земљу из тешког економског периода када је постојала и опасност од банкрота", рекла је Јоксимовићева.

Јоксимовићева се састала и са шефом дипломатије Руијем Машетеом и са државним секретаром за европске послове у Министарству спољних послова Португалије Бруном Масаеšом.

Током посете Португалу министарка ће се састати и са министром финансија Луизом Албукерке, а у португалском парламенту срешће се председавајућим Комитета за спољне послове Сержом Соза Пинтом и председавајућим Парламентарне групе пријатељства Португал-Србија Раулом де Алмеидом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару