Читај ми!

Џихадисти прете Балкану, Србија прва "мета"

У видео-поруци под називом "Ми смо исламски хилафет - касида" пристaлице Исламске државе означиле су Србију као центар Балкана и прву мету у региону. Након тога, како наводе, планирају да освоје и БиХ, Хрватску, Македонију и Црну Гору.

Снимак је на Јутјубу објављен 10. јула. Екстремисти у снимку кроз верску песму – касиду – поручују како планирају да исламску власт прошире на цео Балкан.

После освајања Србије, наводе, планирају освајање Хрватске, Црне Горе, БиХ, Албаније, Македоније и самопроглашеног Косова.

Први стих касиде гласи: "Радујте се, Балканци, ближе вам се бољи дани, долазе вам муслимани, ми смо исламски хилафет".

"Радуј се, о ти Србија, бићеш део на исламија иако ти то не прија, ми смо исламски хилафет", прва је строфа која се односи на Србију.

Исламисти се затим кроз стихове обраћају Хрватској: "Радуј се, о Кроатија, пашће ти демократија, Божји закон, правда свима ми смо исламски хилафет."

"Радуј се, о Црна Горо, долазимо ми ускоро. Бићеш наше место ново, ми смо исламски хилафет. Радујте се Албанија, Косово, Македонија, вратићемо вам шеријат, ми смо исламски хилафет. Радује се и ти Обама победа припада нама ми смо синови ислама, ми смо исламски хилафет", део је поруке џихадиста.

Део касиде који се односи на БиХ гласи: "Босна и Херцеговина, ето вама муџахедина, пашће главе муртедина, ми смо исламски хилафет".

На снимку је ознака портала "Пут хилафета (калифата)" који је, како у заглављу почетне стране пише, "информативно-промотивни портал у циљу афирмисања Исламске државе". На њиховом Јутјуб каналу објављују се снимци који позивају на џихад и величају борбу и борце Исламске државе.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи