Читај ми!

Ђуришић: Неопходан нови закон о полицији

Потребно је донети нови закон о полицији, изјавио је шеф посланичке групе Социјалдемократске странке Марко Ђуришић наводећи да је главно питање што још нема новог закона већ парламент треба да размотри измене тог прописа.

Наводећи да су предложене измене Закона о полицији углавном техничке природе и да нису спорне, Ђуришић каже да је нови закон најављиван током целе године, и да је у априлу министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао да ће бити донет у јуну, преноси Танјуг.

"Прошао је јуни, ево га јули, ми имамо измене и допуне, у неких четири пет-тачака које саме по себи нису спорне, једноставно не видимо ништа од оног реформског што је министар најављивао да ће се догодити и за нас је питање, ако сад усвојимо ове измене кад можемо да очекујемо нови закон о полицији", навео је Ђуришић у изјави новинарима у Скупштини Србије.

Напомиње да се не зна где је запело код доношења новог закона, а поводом предложених измена закона наводи да су оне техничког карактера и да је лепа жеља министарства да збрине припаднике полиције који су пред пензијом на основу бенефицираног радног стажа.

Ђуришић је, међутим, рекао да се поставља питање шта са другим грађанима и да ли ће неко бринути о њима и о њиховом достојанственом одласку у пензију.

"То би требало да буде брига за сваког грађанина, а не само за припаднике полиције", навео је Ђуришић и додао да је СДС поднела неколико амандмана за које сматра да би поправили закон.

Једна од њих, како је рекао, јесте технички и предвиђа да се у закон врати изостављена реченица да Дирекцијом полиције управља директор полиције и да очекује да ће тај амандман министар прихватити.

Поводом предлога о спајању ПТЈ и САЈ, Ђуришић каже да то јесте добро и рационално решење, али да на седници Одбора за одбрану и унутрашње послове није добијен одговор на питање каква ће бити структура, организација и бројност те нове јединице и да га очекује од министра.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи