Канцеларија за КиМ: Изјаве Тахири неодговорне и контрадикторне

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев демантовао је изјаву косовске министарке Едите Тахири да ће Парк мира на митровачком мосту бити уклоњен 1. октобра, наводећи да су такве тврдње неодговорне и контрадикторне.

Козарев је за Танјуг рекао да је косовски премијер Иса Мустафа, за разлику од Тахири која данима најављује уклањање Парка мира на мосту у Косовској Митровици и успостављање аутомобилског саобраћаја од јесени на том мосту, претходних дана говорио да је договор о Парку мира на видику.

"Током последњег састанка премијера у Бриселу приметили смо у приштинским медијима и изјаве Хашима Тачија и градонацелника јужне Митровице Агима Бахтирија да је питање Парка мира договорено, иако са нама нико о томе није разговарао", рекао је Козарев.

Изјаве Едите Тахири почињу прилично и да забављају, наводи Козарев, и подсећа да је Тахири од успостављања Парка мира, пре нешто више од годину дана, у медијима четири пута лицитирала кад ће бити уклоњен.

"У марту ове године тврдила је да ће у мају бити уклоњен, а током прошле године три пута најављивала да је то договорено, са конкретним датумима када ће се то догодити, не би ли вероватно изгледало уверљивије домаћој јавности", додао је Козарев.

Још већи нонсенс је, закључује Козарев, што Едита Тахири понавља своју изјаву о уклањању Парка мира 1. октобра у дану када у приштинској штампи, у најтиражнијем покрајинском дневном листу Коха диторе, бриселски званичници тврде да "питање моста на Ибру још није финализовано".

Тахири је рекла да ће Парк мира на митровичком главном мосту бити уклоњен 1. октобра ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи