Читај ми!

Ђурић: Београд посвећен наставку дијалога

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић захвалио је амбасадору Словачке Републике Јану Варши на личном доприносу унапређењу пријатељских односа двеју држава и ставу Словачке о јужној српској покрајини.

"Србија је генерацијски захвална Словачкој на поштовању међународног права и непризнавању једнострано проглашене независности Косова", рекао је Марко Ђурић на састанку са амбасадором који ускоро одлази из Србије, преноси Танјуг.

Ђурић је, како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, амбасадора Варша упознао са током дијалога Београда и Приштине и актуелном политичком и економском ситуацијом у Србији.

Како је навео Београд је, и поред великих проблема у имплементацији бриселских договора, посвећен наставку дијалога и нормализацији односа.

Ђурић је истакао да су обе стране тренутно близу да усагласе принципе за формирање Заједнице српских општина, што је за Владу Србије најважнији циљ. Тиме ће се, како је истакао, поспешити опстанак српског народа на Косову и Метохији.

"Тих око 120 хиљада преосталих Срба на Косову и Метохији су последња органска веза Срба и Албанаца на Балкану и није добро да те везе не буде", нагласио је Ђурић.

Амбасадор Варшо је рекао да Србија и Словачка немају отворених питања у билатералним односима и истакао да влада у Братислави чврсто стоји иза одлуке да не признаје једнострано проглашену независност Косова и да тај став не намерава да мења.

Словачка ће, према његовим речима, остати близак сарадник Србије у процесу унутрашњих реформи и евроинтеграције.

Констатујући да Србија и Словачка остварују константан напредак у квалитету билатералних односа, он је рекао би волео да види да се квалитет политичке сарадње ефиксаније ослика и у економским односима двеју држава.

У саопштењу се додаје да се амбасадор Варша похвално изразио о политици регионалног помирења коју спроводе Влада Србије и премијер Александар Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи