Читај ми!

Светски медији о нападу на Вучића

Медији у свету пренели су вест да је премијер Србије Александар Вучић нападнут у Поточарима, што је приморало српску делегацију да напусти комеморацију. О инциденту у Сребреници извештавају и медији из региона.

Светски медији пренели су вест да је премијер Србије Александар Вучић нападнут у Поточарима што је приморало српску делегацију да напусти комеморацију.

Агенција АФП наводи да је премијер Вучић био приморан да напусти Поточаре када га је "бесна гомила" каменовала. Како се наводи, након што је Вучић положио цвеће, маса је почела да виче "Алаху Акбар" и бацала камење, а Вучић је у пратњи обезбеђења отрчао до аутомобила.

Асошиејтед прес пише да је Вучић жртва напада који се догодио на комеморацији поводом обележавања 20 година од злочина у Сребреници. Агенција наводи да је група људи на Вучића бацала ципеле, флаше и друге предмете. 

Амерички Си-Ен-Ен преноси да је премијер Србије нападнут када је кренуо ка аутомобилу, те да га је маса прво извиждала а потом почела да баца камење, због чега је српска делегација била приморана да напусти Поточаре.

Би-Би-Си је кратко навео да је Вучић отеран са комеморације јер га је маса гађала каменицама.

Ју-Ес-Еј Тудеј извештава да је хиљаде људи звиждало на Вучића и да су узвикивали "геноцид" и "одговорност".

Амерички канал Фокс њуз пренео је да је српског премијера Александра Вучића у Сребреници гађала гомила људи, који су се окупили на комеморацији злочина почињеног пре 20 година, и истиче да напад на Вучића српски министар унутрашњих послова описује као покушај убиства.

Преносећи наводе британске агенције Ројтерс и америчке агенције Асошиејтед прес, Фокс њуз наводи да су разгневљени људи на премијера Вучића бацали боце са водом и друге предмете. Вучић је, како истиче амерички канал, дошао у Сребреницу да представља своју земљу на комеморацији "у очитом гесту помирења".

У тренутку када је ушао на гробље да положи цвеће, наводи се у извештају Фокс њуза, хиљаде људи почеле су да звижде и вичу, неко је бацио на њега ципелу, док су други бацали боце и друге предмете.

Канал подсећа да су страни званичници позвали међународну заједницу да злочин који се догодио пре 20 година назове "геноцидом" и да не дозволи да се тако нешто понови.

Амерички магазин "Тајм" преноси да је премијер Србије Александар Вучић каменован на масовној комеморацији у Сребреници подом 20-годишњице злочина.

Вучићев долазак у Сребреницу, као представника Србије, био је очигледан гест помирења, али су гневни људи гађали српског премијера камењем, боцама са водом и другим предметима, погодивши га у лице каменицом и сломивши му наочаре, пише "Тајм".

Вучић и чланови његовог обезбеђења су били приморани да трче кроз гомилу људи која је насрнула на њих, а припадници обезбеђења српског премијера покушавали су да га заштите панцир торбама, кишобранима , након чега се он убрзо вратио у Србију, наводи њујоршки недељник.

Фокс њуз преноси и изјаву Вучићеве сараднице Сузане Васиљевић, која је за АП рекла да је он погођен у лице каменом при чему су му поломљене наочаре.

Готово сви немачки медији известили су о нападу на премијера Србије у Поточарима, наводећи да је Вучић повређен у Сребреници и да је морао да напустити скуп.

"Било је страшно, гађали су камењем, ципелама и свим другим чиме су стигли", преноси немачки Франкфуртер алгемајне цајтунг изјаву једног Вучићевог сарадника дату српским медијима, док дневник Велт пише да је у Сребреници дошло до скандала.

Медији из региона такође извештавају о инциденту у Поточарима.

Хрватски Дневник пише да је Вучић нападнут на комеморацији и да је "напрасно прекинуто његово учешће на обележавању 20 година од геноцида у Сребреници". Вучић је нападнут након што је положио цвеће, наводи Дневник.

Портал Кликс јавља да је Вучић нападнут када је кренуо према аутомобилу, након чега су присутни почели да бацати камење на њега и да га псују, као и да је једна особа ухапшена. Овај портал пише да је премијер Србије под јаком полицијском пратњом испраћен из Меморијалног центра у Поточарима, као и да су полупана стакла на неколико аутомобила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи