Читај ми!

Двери палиле свеће за помен, Шешељ пред парламентом

Представници Покрета Двери запалили су у Цркви светог Марка у Београду свеће за помен свим страдалим Србима. Лидер СРС-а Војислав Шешељ стајао је око сат времена испред Скупштине Србије.

Лидер радикала Војислав Шешељ, који је око сат времена стајао испред Скупштине Србије у Београду, отишао је, а након тога је смањено и присуство полицијаца испред зграде парламента.

Шешељ је око 10.00 сати дошао испред парламента, а недалеко од њега, код Пионирског парка, била је окупљена и мања група присталица радикала и Српског сабора Заветници.

Изразио задовољство што је отказан скуп "7000", планиран за данас испред Скупштине Србије, и за то заслугу приписао радикалима.

"Успели смо да спречимо скрњављење свете српске престонице, успели смо да спречимо одржавање манифестације најгорих српских издајника који су се прикључили западним пропагандистима", рекао је Шешељ новинарима.

Додао је да геноцида у Сребреници није било иако су се, како је рекао, десили "неки злочини".

"То је тачно, десили су се неки злочини и они се могу процесуирати, али етикета геноцида не може на српска плећа", поручио је лидер радикала. 

У Цркви светог Марка присталице Двери запалиле су свеће за све страдале Србе у сребреничко-подрињском крају од 1992. до 1995. године, али и Србе страдале током Првог и Другог светског рата.

Они су желели да прошетају до Скупштине Србије како би се поклонили такозваном "српском зиду плача", али пошто им након разговора са полицијом то није дозвољено, разишли су се.

Носили су транспаренте на којима пише "ЕУ резолуције су резултат проституције".

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је новинарима да српски народ није освајачки, геноцидан и злочиначки већ да је управо он три пута преживео геноцид у 20. веку.

"Срамота је такав народ етикетирати као геноцидан", рекао је Обрадовић, који је навео да је од 1992. до 1995. године у сребреничко-подрињском крају убијено 3.260 Срба, међу којима много жена и деце, а од стране муслиманских снага предвођених Насером Орићем.

Оценио је и да је одлазак у Поточаре званичника Србије "директно учествовање против свог народа".

Говорећи о Републици Српској, Обрадовић је рекао да је један од циљева и да се њој припише етикета геноцидности, како би била укинута.

Према његовим речима, Република Српска је највећа српска национална победа у последњих сто година и Београд не сме да је се одрекне, као што се, како тврди, одрекао Косова и Метохије.

Представници Двери ће, како је најавио, сутра отићи у српску цркву у Сребреници и обићи српска војничка гробља у сребреничко-подрињском крају.

Обрадовић тврди да је њему и другим представницима Двери синоћ забрањен излаз из Србије кад су кренули на промоцију књиге у Скелане у Републици Српској.

Истакао је да српски народ није народ који клечи, пузи и лежи испред Скупштине Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару