Читај ми!

Посланици о посети Ангеле Меркел

Предстојећу посету немачке канцеларке Ангелу Меркел Београду посланици владајуће већине оценили су као још једну потврду подршке те земље Србији, наводећи да се после те посете може очекивати напредак Србије у процесу европских интеграција.

Ангела Меркел ће у Београду боравити 8. и 9. јула, а њена посета, током које ће разговарати са највишим српским званичницима, како се очекује, биће у знаку подршке европским интеграцијама Србије и без постављања нових услова.

Шеф посланика СНС-а Зоран Бабић рекао је новинарима да посету немачке канцеларке види као још једну потврду даље економске и политичке сарадње две земље, али и као потврду реформској политици Владе Србије и премијера Александра Вучића, преноси Танјуг.

Бабић каже да после посете Меркелове Београду можемо очекивати напредак Србије у процесу европских интеграција и да ће финале политике коју води Влада Србије бити отварање преговора о првим поглављима.

"Посету Меркелове Београду видим као потврду реформској политици коју води Влада Србије и премијер Вучић и потврду посвећеног односа према дијалогу са институцијама у Приштини и спровођењу Бриселског споразума. Верујем да ће финале такве политике бити отварање преговора и напредак Србије у европским интеграцијама", рекао је Бабић, подсећајући да је Немачка један од већих економских партнера Србије.

Социјалиста Ђорђе Милићевић каже да је посета Меркелове од изузетне важности и значаја за Србију.

Напомиње да ту посету види као потврду подршке успешном европском путу Србије.

"Верујемо да ће ова посета допринети што бржем отварању поглавља. Та посета је за нас потврда подршке успешним реформским процесима", рекао је Милићевић, који очекује наставак још успешније и интезивније сарадње Немачке и Србије, пре свега у области економије и образовања.

Из опозиционог ДС-а наводе да су све земље ЕУ, па и Немачка, од почетка истицале јасне услове када је у питању европски пут Србије, те да је проблем у Влади Србије, која се "Бриселским споразумом обавезала на нешто што нема намеру да спроведе".

“Милион прес конференција или изјава које иду у другом правцу неће променити чињеницу да влада не примењује Бриселски споразум и да је то један једини разлог зашто нису започети преговори са ЕУ и зашто се већ три године ништа није десило од када је Србија добила статус кандидата”, рекла је посланица ДС Александра Јерков.

Јерков каже и да је "чудновато" да Србија нема више успеха на међународном плану, будући да се Вучић "представља као човек са највећим бројем пријатеља у новијој политичкој историји Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару