Читај ми!

ДС: Одустати од продаје "Телекома"

Опозициона Демократска странка затражила је од Владе Србије да обуставу продају "Телекома Србије" и нагласила да је начин на који се намерава приватизација компаније, још један од доказа за незнање и неспособност власти.

Покушај продаје најважније српске фирме, под условима које је објавила Агенција за приватизацију, заправо оличава суштину ове власти, наводи ДС, преноси Бета.

"Још једном се показује да људи без школе, са купљеним дипломама могу једино да отимају и то они и раде", саопштиле су демократе.

Истакли су да је позив за прикупљање понуда расписан по нетранспарентним условима и да се из њега не види да ли се продаје већински или мањински пакет државних акција.

"'Телеком Србију' теоретски може да купи онај ко има годишњи приход од око 170 милиона евра, што је пет пута мање него пословни приход који остварује Телеком", наводи се у саопштењу.

Агенција за приватизацију објавила је 3. јула јавни позив за прикупљање необавезујућих понуда за учешће у продаји капитала државног телекомуникационог предузећа "Телеком Србија".

Захтев за достављање документације заинтересовани могу поднети најкасније до 23. јула Агенцији за приватизацију, а рок за подношење необавезујућих понуда за куповину "Телекома Србија" је 2. август. Право на учешће у поступку имају домаће и стране компаније које су последње три године пружале услугу мобилне телефоније.

Као квалификациони услов за учешће у поступку тражи се и да заинтересована компанија у последње три године има приходе у телекомуникационим услугама који су већи од 500 милиона евра или да је у последњих 10 година прикупила средства у износу већем од 500 милиона евра или да је вредност имовине којом управљају на крају 2014. износила најмање две милијарде евра.

У приватизацији "Телекома Србија" могу да учествују инвеститори који су најмање 10 година имали минимално власничко учешће од 10 одсто у најмање једном телекомуникационом оператеру са годишњим приходима који се односе на телекомуникационе услуге од најмање 500 милиона евра у најмање једној години периода улагања.

У огласу није наведена процена вредности компаније, већ рачуноводствена вредност капитала и то уписан новчани капитал од 17,4 милијарде динара и уписани неновчани капитал од 82,5 милијарди динара.

Демократска странка саопштила је да СНС присваја мандате одборничких група Уједињених региона Србије и да би зато требало да преузме и обавезе УРС-а према банкама и врати њихове дугове за изборну кампању 2014. године.

"С обзиром да СНС учлањује листом одборе УРС, који су остали дужни огромна новчана средства банкама, потребно је да грађани знају када ће Александар Вучић вратити новац банкама. Или Вучић сматра да ће то плаћати грађани Србије, као и јавни дуг од 25 милијарди евра", наводи ДС у саопштењу.

Реагујући на саопштење напредњака, ДС наводи и да није покрала јавна предузећа, јер да јесте, оцењуују, напредњаци би за скоро четири године на власти искористили и најмањи основ и покренули поступке против одговорних за та дела.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару