Читај ми!

Дитман: Европска унија није потпуна без Србије

Председник Владе Александар Вучић примио је новог амбасадора Савезне Републике Немачке Аксела Дитмана, који је истакао да Европска унија није потпуна без Србије.

"Европска унија није потпуна без Србије", нагласио је немачки амбасадор и додао да у Немачкој веома цене лично ангажовање премијера Вучића у дијалогу са Приштином, као и спремност за регионалну сарадњу која доприноси стабилности Западног Балкана, преноси Танјуг.

Премијер Вучић је амбасадору Дитману пожелео добродошлицу и изразио наду да ће његова сарадња са Владом Србије бити успешна, у корист све јачих политичких и економских веза двеју земаља.

Такође је изразио задовољство што на самом почетку мандата новог немачког амбасадора у посету Србији долази канцеларка Ангела Меркел, што је израз великог међусобног поверења између две земље, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Српски премијер је немачког амбасадора упознао са резултатима фискалне консолидације и других економских мера, којима је циљ стварање повољног пословног окружења.

"Надам се да ће се још више немачких компанија одлучити за улагање у Србији, не само да искористе повољне услове пословања него да нам пренесу део немачке радне етике", рекао је Вучић.

Премијер је истакао да је Србија посвећена реформама и европском путу, како би постала организована и успешна држава.

Дитман је истакао да се веома радује сарадњи и да ће свој дипломатски рад посветити, пре свега, напретку Србије на европском путу.

Према речима немачког амбасадора, посебно су запажене економске мере, чије резултате признају и међународне финансијске институције.

"Нема много земаља ни међу чланицама ЕУ које буџетски дефицит могу да држе испод три одсто, као што може Србија", рекао је немачки амбасадор.

Са немачким амбасадором разговарао је и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић и Дитман констатовали су да су односи две земље добри, да их карактеришу сарадња на свим пољима, дијалог на високом нивоу и константан тренд унапређења.

У разговору је оцењено да је политички дијалог посебно интензивиран у протеклих годину дана и да га обележавају посете и редовни сусрети високих званичника Србије и Немачке, што потврђује и предстојећа посета канцеларке Ангеле Меркел Србији, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Шеф српске дипломатије захвалио је на подршци Немачке европском путу Србије и пренео очекивање да ће се она наставити и убудуће, кроз подршку и помоћ Немачке што скоријем отварању преговарачких поглавља са Европском унијом.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару