Читај ми!

Седам одборника ДСС-а формирало нову одборничку групу

Седам одборника Демократске странке Србије, који не признају избацивање функционера Андреје Младеновића из странке, форимирали су нову одборничку групу "Самостални ДСС". Наводе да остају чланови ДСС-а као и део владајуће колаиције у Београду.

На конференцији за новинаре Дејан Чулић, који ће бити шеф нове одборничке групе, рекао је да ће упутити допис председнику Скупштине града Београда о формирању групе "Самостални ДСС", преноси Танјуг.

"Нећемо напустити ДСС, могу да нас избаце", рекао је одборник Небојша Бакарец, који је уз Чулића један од оснивача ДСС.

Бакарец је рекао да седам одборника Самосталног ДСС, од укупно девет колико је та странка имала у градском парламенту, неће постати чланови СНС, нити било које друге странке.

Најављује да ће наставити да се боре за изворне ставове ДСС и да ће остати верни идејама те странке.

Бакарец је рекао да је један одборник ДСС, према непотврђеним информацијама, прешао у СНС.

Чулић и Бакарец су критиковали рад председнице ДСС Санде Рашковић Ивић, за коју су рекли да у јавност износи приватне ставове који су у супротности са политиком ДСС-а и оптужили је да уништава странку, уводи диктатуру и прети члановима главног одбора.

Више од годину дана ДСС треба да послужи плану одређених амбасада да направи алтернативу СНС-у и да буде употребљена при довођењу ДС на власт, али се то, како наводи Бакарец, неће десити.

Бакарец и Чулић не признају смену фунцкионера ДСС Младеновића, који је заменик градоначелника Београда. Сматрају да није избачен из странке јер се против њега није водио дисциплински поступак и наводе да га сматрају својим колегом и сарадником.

На питање да ли и они очекују да буду избачени из ДСС после одлуке да формирају самосталну одборничку групу, Бакарец је рекао да ће они остати у ДСС и да је то питање за оне који би евентуално то учинили.

Према речима Чулића, ДСС је изашао на изборе са јасним програмом за који је добио подршку 50.000 бирача и тај програм, који укључује велике инфраструктурне пројекте и рационално управљање градским буџетом, сада се спроводи.

"Имамо одговорност према бирачима. ДСС је преузела одговорност да спроведе јасан програм са којим је наступила на изборима", каже Чулић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?