Читај ми!

Полемика СДС-а и Покрета социјалиста због Вулинове тужбе

Социјалдемократска странка реаговала је саопштењем поводом тужбе министра и лидера Покрета социјалиста Александра Вулина против портпарола СДС-а. Уследило је саопштење ПС-а – поручују да више неће одговарати на, како кажу, увреде Социјалдемократске странке.

Министар за рад Александар Вулин је тужбом одговорио на изјаву портпарола СДС-а Константина Самофалова да је одлазак Вулина у Аушвиц "увреда за жртве тог логора".

Реаговао је СДС оценивши да Вулин шаље поруку да СДС као опозициона странка нема право да изнесе свој став о његовом политичком деловању.

"У јануару смо изнели став СДС да је Вулинов одлазак увредљив за жртве фашизма, будући да је он деведесетих година, као портпарол ЈУЛ-а и подржавалац режима Слободана Милошевића, учествовао у фашизоидној политици ширења међунационалне и међуверске мржње", наведено је у саопштењу СДС-а.

У тој странци тврде да је Вулин, реагујући на њихов став тужбом, показао да не разуме и не подржава институцију демократског политичког дијалога и да на ставове политичких противника реагује тужбама, уместо аргументима.

"Сматрамо да министар Вулин оваквим потезом прибегава политичком притиску и застрашивању, злоупотребљавајући позицију моћи. Вулин, заправо, тужбом шаље поруку да СДС као опозициона странка нема право да изнесе свој став о његовом политичком деловању и самим тим он директно напада демократске принципе политичке борбе", истичу у СДС.

Потом је реаговао Покрет социјалиста поручивши да више неће одговарати на, како кажу, увреде које СДС свакодневно износи на рачун Вулина и замолио ту странку да се "уздржи од притисака на правосуђе".

Како се наводи у реаговању Покрета социјалиста, тврдње СДС-а представљају део културе политичке партије која се "распада и гаси брже него што је настала".

"На те увреде Покрет социјалиста, па ни Александар Вулин, скоро да нису ни реаговали, како и доликује значају СДС-а и Бориса Тадића у политчком животу Србије. Међутим, када једна партија дозволи себи да својим политиканством вређа жртве Холокауста онда судови морају да кажу своју реч", наводи се у саопштењу.

Покрет социјалиста је истакао да, уколико једна партија из Србије говори да је Вулинова посета Аушвицу увреда за жртве Холокауста, а организатори комеморације захваљују Влади Србије и министру Вулину, "онда је та партија дужна да објасни свој став".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи