Читај ми!

Вучић: Разговори у Бриселу неће бити лаки

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да предстојећи разговори у Бриселу неће бити ни лаки, ни једноставни. Наша делегација на дијалог увек иде са добром вером и надом у решења, мада решења не зависе само од нас, поручио је Вучић.

Председник Владе Србије рекао је да не може да прогнозира исход нове рунде дијалога са Приштином у Бриселу, али да нема дилеме да ће се борити за своју земљу и за народ на Косову и Метохији, преноси Танјуг.

"А, какав ће резултат бити, видећемо сутра... Наравно, потребни су компромиси, али то мора да разуме и друга страна", истакао је Александар Вучић новинарима у Руми, где је отворена фабрика компаније "EverRest production".

Вучић је приметио да није срећан због чињенице што је друга страна кршила све договоре, па и оне постигнуте пре седам дана – да се у јавности не говори о споразумима и не износе детаљи.

Србија тај договор није кршила, у складу са чињеницом да је, што је и овим потврдила, поуздан партнер међународне заједнице.

Вучић је рекао да на неке изјаве које долазе из Приштине више не жели да реагује, али и да не крије разочарање чињеницом да Приштина није донела одлуку о формирању специјалног суда.

"Али, ми идемо (у Брисел) са добром вером и надамо се решењима, али, да ће их бити – не зависи увек од нас", поручио је премијер.

Аналитичар Душан Јањић очекује да ће у понедељак бити потписани договорени закључци у вези са телекомуникацијама и енергетиком а да се друге ствари око којих нема сагласности евидентирају као принципи.

"И то је тај споразум о принципима, оно је био први споразум а ово би био други о принципима нормализације односа", каже Јањић.

Напредак у примени Бриселског споразума је кључан за наставак европских интеграција и услов да би Србија отворила преговарачка поглавља што се очекује до краја године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи