Читај ми!

Пајтић: Вучић не може да даје у бесцење наше земљиште

Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је у Зрењанину да не може лидер напредњака Александар Вучић да даје у бесцење и крчми војвођанско земљиште и поручио председнику Владе Србије да ће на следећим изборима да "попије отказ".

Обраћајући се на митингу "Осветли Србију", који је одржан на Тргу Зорана Ђинђића у Зрењанину, Пајтић је рекао да Србију кроз векове "свакомало зајаше неки Геда" и додао да је "овај данашњи (алудирајући на Вучића), најгори од свих у новијој српској историји", пренео је Танјуг.

Истичући да је пољопривреда у Србији у хаосу, што је један од многобројних неуспеха актуелне власти предвођене Вучићем и СНС-ом, лидер ДС-а је навео да "Геда земљу коју је отео од паора даје у бесцење својим арапским пријатељима".

Вучићу је поручио "да не поткрада и да не потцењује".

"Онај ко отме њиву војвођанском паору и поклони је ономе ко је јуче сјахао са камиле, нема шта да тражи на изборима у Војводини, осим дебелог пораза, не може један Вучић да крчми нашу земљу и да је дели својим пријатељима и тајкунима", рекао је шеф демократа и истовремено поручио пољопривредницима да се побуне.

Пајтић је рекао и да је Вучић пре три године обећавао да неће смањивати пензије, да неће бити задуживања земље, као и да ће смањити корупцију, а да је корупција "под њим двоструко већа него тада".

"Крајње је време да се грађани Зрењанина, Војводине и Србије позову на члан 179 Закона о раду и да Вучићу откажу уговор о раду јер нисмо ми Гедини поданици већ послодавци и он ће на локалним и покрајинским изборима да попије отказ, јер је отказ дебело заслужио", уверен је Пајтић.

Пајтић је навео и то да је стандард грађана у Србији лошији него икада, да су мала и средња предузећа у агонији, а да "Геда повећава порезе", да су медији урушени, да се земља у протекле три године задужила за три милијарде евра и да се владајућа "такозвана елита потпуно погубила и све зависи од једног човека".

Председник Нове странке Зоран Живковић нагласио је да се међу опозиционим странкама мора постићи јединство, онакво какво је било уочи 5. октобра 2000. године, како би дошле неопходне промене.

"Србији је потребно ново пролеће, а оно ће уследити после покрајинских и локалних избора, на пролеће 2016. године", рекао је Живковић критикујући актуелну власт.

Истакао је да је Србији потребна "озбиљна политичка опција", која ће на следећим изборима победити.

Зрењанинцима и грађанима који су пристигли из других места у Војводини обратили су се и председник Покрајинског одбора ДС-а Мирослав Васин, Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник зрењанинског одбора ДС-а Горан Калинић, портпарол ДС-а Александра Јерков и млада страначка активисткиња Алиса Коцкар.

После скупа "Осветли Србију" учесници су, носећи батеријске лампе, прошетали централним зрењанинским улицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи