Читај ми!

Ђурић: Порука је јасна, не постоји воља да се Суд формира

Неусвајањем уставних амандмана који би омогућили формирање Специјалног суда за злочине ОВК, послата је порука да не постоји воља да се одговорни за најмонструозније злочине казне, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Додаје да је Тачи погазио реч дату у Бриселу да пре коначног договора неће причати о формирању ЗСО.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да Србија позива Уједињене нације да правду узму у своје руке.

"Позивамо Уједињене нације да правду узму у своје руке јер албански политичари у Приштини немају снаге да процесуирају одговорне за ратне злочине, који не смеју да остану некажњени", истиче Ђурић.

Додаје да је јуче неусвајањем уставних амандмана који би омогућили формирање Специјалног суда за злочине ОВК, послата порука да не постоји воља да се одговорни за најмонструозније злочине казне.

Каже да ће се видети колико су искрени и кадри да нешто учине.

"Чули смо представнике највећих сила САД-а и Русије, да су спремни да подрже оснивање једног оваквог суда", додаје Марко Ђурић.

Истиче да сумња у добре намере да се тај суд формира.

"Сумњам да заиста то желе а заправо раде иза кулиса нешто другачије. Највеће силе знају да неки политичари у Приштини покушавају да се играју с њима, да их преваре и то је лоше за косовске институције", објашњава Ђурић.

Каже да је Хашим Тачи погазио реч дату у Бриселу.

"Он је дао реч да док се не договиримо око формирања ЗСО, неће излазити у јавност и давати изјаве. Тачи је о томе говорио у медијима и једва чекам понедељак да чујем реакције европских званичника", истиче Ђурић.

Каже да ће ЗСО каква год да буде, донети Србима више од онога што данас имају на Косову и Метохији.

Свим Србима и Српкињама Ђурић је честитао Видовдан.

"Видовдан је један од најсветијих српских празника, када се подсећамо наших јунака и витезова. Мислим да је добар тренутак да се присетимо чињенице да је Косово кроз векове наш светионик", закључује директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи