Вучић и Давенпорт о резолуцији, Бриселу и мигрантима

Доношење резолуције о Сребреници у Савету безбедности УН ни мало не доприноси политици помирења, већ јачању националистичких тензија и раздвајању народа на Западном Балкану, став је премијера Александара Вучића.

Председник Владе Александар Вучић истакао је у разговору са шефом Делегације ЕУ у Србији Мајклом Давенпортом да ће сав труд уложити у политику помирења, заједничког живота и рада у региону, као услова напретка Западног Балкана, јавља Танјуг.

Истовремено Вучић је истакао посвећеност Владе Србије европским интеграцијама као спољнополитичком приоритету.

Саговорници су разменили и ставове уочи наставка дијалога Београда и Приштине у понедељак у Бриселу, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Српски премијер је нагласио да је за Владу Србије важан договор о Заједници српких општина, као делу Бриселског споразума, и о телекомуникацијама, енергетици и "Парку мира" у Косовској Митровици, али да се у дијалогу првенствено води државним интересима Републике Србије.

Давенпорт је, поводом великог прилива илегалних имиграната, као заједничког проблема Србије и Европске уније, рекао да ће ускоро бити одржан заједнички састанак ради решавања тог проблема на Западном Балкану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи